Mysterieuze Kruisweg

Een zoektocht naar Spaans DNA verbeeld

EAN:  9789490548421
Publicatiedatum:   12-04-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  144

  In ons centraal magazijn

Tot mijn stomme verbazing merkte ik op dat het langzamerhand weer licht begon te worden in de volgepakte straten van Sevilla op de vroege ochtend van Goede Vrijdag. Had ik écht de hele nacht door foto’s lopen maken? Begin die avond had ik een globale route uitgestippeld door de binnenstad van Sevilla om een aantal processies te kunnen fotograferen. Kennelijk was ik zó onder de indruk van deze intens gevoelde religiositeit en samenhorigheid dat ik alle gevoel van tijd had verloren. Wat was het toch wat deze mensen dreef om zich in grote groepen van soms meer dan zevenhonderd mensen in nachtelijke processies, soms zwijgend, soms zingend in lange tunieken en met puntmutsen op, door de stad te schuifelen achter grote en zware draagaltaren met Jezus en Maria? Toen ik tijdens het ochtendgloren zag hoe ouders hun kinderen onopgemerkt weer in de processie schoven, wist ik dat dit geen ‘toneelstuk’ was voor toeristen maar een diep gewortelde traditie in Andalusië. Dit fotoboek biedt een fascinerende kijk op de springlevende tradities tijdens de Semana Santa (Goede Week), de week tussen Palmzondag en Pasen, in Andalusië. Een verhaal in beelden als een zoektocht naar diep gewortelde tradities: naar Spaans DNA. Hans Hampsink (1962) is werkzaam als schoolleider in het vo. Als historicus en amateur-fotograaf heeft hij vanaf zijn studententijd veel foto’s gemaakt tijdens zijn vele buiten- en binnenlandse reizen voor privé en werk. Dit is zijn eerste fotoboek, dat tevens het eerste Nederlandse fotoboek is over de Semana Santa.

In een periode ‘between jobs’ gaat amateurfotograaf Hans Hampsink iets te doen waar hij normaal nooit aan toe komt; Een bezoek brengen aan Málaga tijdens 'de Goede Week', met dit boek als resultaat.

Hans Hampsink (1962) is werkzaam als schoolleider in het vo. Als historicus en amateur-fotograaf heeft hij vanaf zijn studententijd veel foto’s gemaakt tijdens zijn vele buiten- en binnenlandse reizen voor priv  en werk. Dit is zijn eerste fotoboek, dat tevens het eerste Nederlandse fotoboek is over de Semana Santa.

Voorwoord Inhoud Semana Santa: Spaans DNA I De voorbereidingen II Het draagaltaar weer naar binnen III De Maria’s van de Semana Santa IV De Ku Klux Klan revisited? V De nachtelijke Madrugada VI De Semana Santa verbeeld VII Bekeerlingen en Boetelingen VIII Veelvoud van Jezus IX Viva la musica ! X Randverschijnselen en andere facinaties XI Garanties voor de toekomst XII Oog voor detail XIII Bijzonder Beana XIV Stille krachten

  EAN: 9789490548421
  Auteur: 
  Uitgever: Vrije Uitgevers, De
  Publicatiedatum:   12-04-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 208 mm
  Breedte: 247 mm
  Dikte: 20 mm
  Gewicht: 731 gr
  Voorraad: In ons centraal magazijn
  Bladzijden: 144