Artusi

Pellegrino Artusi


Nederlands | 01-11-2013 | 462 pagina's

9789491126031

Hardback


€ 41,00

 Van Dinter boeken
   Werkdagen voor 18 uur besteld: volgende dag geleverd




Tekst achterflap

Als men niet de pretentie heeft meesterkok te worden, is het volgens mij niet noodzakelijk om met een pan op het hoofd geboren te worden om iets tot stand te kunnen brengen; u redt het al met enthousiasme, veel aandacht en de gewoonte om nauwkeurig te zijn. Verder kiest u altijd de beste grondstoffen, want daar maakt u indruk mee. De beste leermeester is de praktijk onder leiding van iemand die goed kan koken; maar ook daarzonder, met een leidraad zoals dit boek, kunt u hopelijk iets in elkaar flansen, als u zich met verve op uw taak stort. Pellegrino Artusi In 1891 brak met het verschijnen van Pellegrino Artusi's klassieker [...] een nieuw tijdperk voor het Italiaanse kookboek aan. [...] "De Artusi" bleef generaties lang het onmisbare standaardwerk voor Italiaanse koks, pas getrouwde stellen en beginners. Lorenza de' Medici Publiceerde wereldwijd dertig Italiaanse kookboeken en heeft een kookschool in Badia a Coltibuono. Ik had trek in vitello tonato. Maar hoe maak je dat ook weer? Dus greep ik naar het ultieme Italiaanse kookboek, de kookbijbel van alle pastakokende mamma's: dat van Pellegrino Artusi, [...] Italiaanse keuken is, bijna per definitie, wat in Artusi's boek staat ... Nick Trachet www.brusselnieuws.be

Details

EAN :9789491126031
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Vertaler : Pietha de Voogd - Mieke Geuzebroek
Publicatie datum :  01-11-2013
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :248 mm
Breedte :176 mm
Dikte :46 mm
Gewicht :1096 gr
Status :Werkdagen voor 18 uur besteld: volgende dag geleverd
Aantal pagina's :462