De webwinkel van Van Dinter boeken Boxmeer

Lijfkracht


Nederlands | 17-10-2022 | 176 pagina's

9789493198296

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 23,99

  In winkelwagentje
 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Tekst achterflap

We hebben meer belichaming en dus lijfkracht nodig. En dat is nu te weinig het geval in deze tijd. We zitten met zijn allen veel te veel in ons hoofd, door de prestatiemaatschappij die veel van ons vraagt, maar ook door de continue gerichtheid op informatie: ga eens na hoeveel tijd je wel niet op een scherm zit per dag. We zijn dus kortom bijna hoofden op stokjes geworden. Contact met ons lichaam hebben velen verloren en daardoor herkennen we signalen van ons lijf niet meer. We benaderen ons lijf instrumenteel; het moet gewoon functioneren. En als dat niet het geval is, dan doen we vaak precies de verkeerde dingen. Lijfkracht legt goed uit wat er moet gebeuren om weer beter in je lijf te komen, namelijk via de trits ontspannen, helen en ruimte. De schrijfstijl in het boek is heel nuchter en prettig leesbaar. En zonder te wetenschappelijk of juist weer te zweverig te worden, wordt er gestrooid met vele mooie doorleefde inzichten! Ook de negen hele handzame tips voor meer lijfkracht zijn heel hands on; je kunt er meteen wat mee!' Lijfkracht gaat over het hervinden van de helende krachten van je lijf. Als je echt met je aandacht in je lijf bent, word je toeschouwer van je doen, denken en voelen. Wie dit ervaart, zal eerder herstellen van pijn- en spanningsklachten. Het verbetert bovendien je innerlijke kompas: je ervaart meer intuïtie en inspiratie.

Biografie

HUUB TER HAAR (Nijmegen) is theoloog, innovator en lichaamsgericht therapeut. Hij heeft een eigen praktijk, die ook de naam Lijfkracht draagt. Eerder schreef hij Gelijkspel. Portretten van homo topsporters, Uw opinie in de krant en Bouwen met groen en glas.

Inhoudsopgave

Inleiding Hs. 1 Overspannen Presteren Beheersen Vasthouden Compenseren Verzwakken Hs. 2 Ontspannen Je lijf wijst de weg Ontspanning is nodig Wat gebeurt er bij spanning? Gevoelens Opslaan en ontladen Bron van informatie Geleidbaarheid Ademen Aanraken Hs. 3 Helen Stromen Ruimte De kunst van het toelaten Omgaan met stress Emotie als medicijn De kern van heling Helen van trauma’s Hs. 4 Ruimte Het ‘managen’ van energie Nieuwe kwaliteiten Op de tribune van het leven Thuiskomen in de stroom Hs. 5 Tips voor een lichaamsbewust leven Verder lezen Dank Over Huub ter Haar

Details

EAN (ISBN) :9789493198296
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum :  17-10-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :208 mm
Breedte :139 mm
Dikte :17 mm
Gewicht :322 gr
Voorraad :Leverbaar bij onze leverancier
Bladzijden :176
Trefwoorden :  lichaam;lichaamsbewustzijn;lijfkracht