* De website is vernieuwd: de oude login's werken niet meer.

De schrijver die te gast zijn bij Wim Daniels boekt! op zondag zijn Rob van Essen, Sacha Bronwasser en Marjolein Beumer.

Rob van Essen behoort tot de beste schrijvers van het Nederlands taalgebied. 'De goede zoon' is een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografische roman over een zoon die de balans opmaakt na de dood van zijn moeder.
Dit boek won de Libris Literatuur Prijs 2019! ‘Een meeslepende roman die realisme en vreemdheid naadloos weet te verweven: voor zulke boeken hóef je dus helemaal niet naar Japan. Van Essen is onze eigen Haruki Murakami.’

Verder te gast is Sacha Bronwasser, kunsthistoricus en lange tijd recensent voor de Volkskrant, ze debuteert met een ideeënrijke, beeldende roman: 'Niets is Gelogen'. Het boek gaat over een klein incident dat het uitgangspunt vormt van een indringend verhaal over dood, leven en kunst.
‘Sacha Bronwasser vindt taal voor alles wat zich niet of nauwelijks laat herinneren. Het effect is betoverend.’

Ten slotte gaan we het hebben over de debuutroman van scenarioschrijfster en voormalig actrice Marjolein Beumer, die ook het scenario voor de zeer succesvolle Soof-films schreef. 'Zonder Publiek' is een ontroerende roman over de feilbaarheid van het leven, de kracht van verbeelding en de band tussen moeders en dochters


Share on facebook