Uw eigen Boxmeerse boekhandel op internet    -    Tijdelijk geen verzendkosten vanaf €20,-

Terug naar Bethanie van Thea Lamers

Vrijdag 18 april 1969. De onbezorgde, vrolijke wereld van de 12-jarige Thea Lamers en van haar tien broertjes en zusjes verandert in een helse nachtmerrie. Terwijl de kinderen rustig slapen in het ouderlijk huis in het Noord-Limburgse dorpje Afferden komen hun ouders en een oom luttele kilometers verderop bij een vreselijk verkeersongeval om het leven. Hun auto komt in de vroege ochtenduren op de rijksweg frontaal in botsing met een vrachtwagen die op de verkeerde weghelft is beland. De elf kinderen van het gezin Lamers zijn in een klap weeskinderen geworden. Alle kinderen samen bij een pleeggezin of familie onderbrengen is een onmogelijke missie. Om de ouderloze kleintjes en pubers toch bij elkaar te houden, wordt besloten ze als groep een plaatsje te geven in het Jeugddorp Bethanie, een kindertehuis voor probleemkinderen en kinderen van gescheiden ouders.

In haar boek Terug naar Bethanie beschrijft Thea Bleeck-Lamers (62) de vijf lange, moeilijke jaren die ze als puber tot aan haar achttiende doorbracht in het kindertehuis in het Midden-Limburgse Horn. In eenvoudige taal vertelt ze over haar soms gelukkige, maar vaak teleurstellende en verdrietige tijd, waarin ze het ene na het andere zusje of broertje uit het oog verloor, omdat het naar een pleeg- of adoptiegezin verhuisde.

Ondanks de op die manier langzaam afbrokkelende band tussen de kinderen, bleef ze als weeskind fier overeind in een vreemde wereld.

Reserveer uw exemplaar


Share on facebook