De webwinkel van Van Dinter Boeken in Boxmeer

Elize leest: Rinske Bouwman - Een soort eelt

De Nederlandse Sarlag is opgegroeid in Mongolië en keert als studente terug naar Utrecht. Op zoek naar een bijbaantje solliciteert ze bij een grote supermarkt. Daar wordt haar verteld dat ze op de koel-vriesafdeling kan gaan werken: ze is toch al gewend aan de kou. Tijdens de lange dagen op haar werk boetseert ze half gesmolten vriesproducten tot vleesbeeldjes en houdt ze zichzelf rustig door haar favoriete feiten op te noemen. Het is duidelijk dat ze een groot verdriet met zich meedraagt maar vooral veel talent heeft om dat uit de weg te gaan. Een soort eelt is de tragikomische debuutroman van Rinske Bouwman over hoe rouw zich onomkeerbaar in je lichaam kan nestelen.

Hellen leest: Barbara Kingsolver - DEMON COPPERHEAD

Damon Fields, het zoontje van een alleenstaande tienermoeder, woont in een trailer in de bergen van de zuidelijke Appalachen. Hij heeft hetzelfde koperkleurige haar als zijn overleden vader, aan wie hij ook de bijnaam ‘Demon Copperhead’ te danken heeft. Afgezien van goede looks, bijtende humor en overlevingsdrift zit hem weinig mee in het leven.

Joris leest: KURT vONNEGUT - bLUEBEARD

From the author of Slaughterhouse 5.

Karin leest: Terry Hayes - Het jaar van de sprinkhaan

In de nieuwe thriller van de auteur van Ik ben Pelgrim opent een CIA-agent de jacht op een terrorist die de wereld dreigt te vernietigen.

Martien leest: Jakub Malecki - SATURNIN

Warschau, 2014: Saturnin, vertegenwoordiger en voormalig gewichtheffer, krijgt een telefoontje van zijn moeder: zijn 96-jarige grootvader Tadeusz is verdwenen. Vastbesloten rijdt hij naar zijn geboortedorp om hem te zoeken. Als een familiekroniek ontvouwt zich het verhaal van drie generaties, sterk beinvloed door het verleden van de grootvader. Hij was een zachtaardige muzikant die nooit soldaat had willen worden, maar tegen zijn wil een wraakzuchtige partizaan werd en zich daarna in een diep stijlzwijgen hulde. Wanneer Saturnin hem vindt, hoort hij een verhaal dat zijn eigen jeugd in een ander daglicht stelt

Een soort eelt € 22,99
Rinske Bouwman
Demon Copperhead € 24,99
Barbara Kingsolver
Bluebeard € 12,50
kurt vonnegut
Het jaar van de Sprinkhaan € 29,99
Terry Hayes
Saturnin € 22,99
Jakub Malecki